Zondag 12-1- 12 Uitnodiging! (Volg de ster 6)

Deze zondag is de dienst begeleid door het Muziekteam.
Centraal staat Mat. 2, 1-12. Het verhaal van de magiërs uit het Oosten. Ja, magiërs, dat staat er echt! Magiërs in de Bijbel, hoe kan dat nou? Normaal gesproken passen die twee niet bij elkaar.

Of is dat niet zo? Verwacht jij de Heer tegen te komen buiten de bijbel en buiten de kerk?
Sterker nog, denk je dat je studiegenoten/collega’s Hem zomaar tegen zouden kunnen komen. Zelfs als ze Hem nog helemaal niet kennen?

De belevenissen van de magiërs en de ster hebben ons daarover iets te zeggen. Oftewel Kerst heeft ons niet alleen tijdens de kerstdagen te vertellen, maar ons hele leven door. Op zondag en in de rest van de week.

Je kunt de preek nog eens nalezen en beluisteren. Ook de presentatie bij de preek staat online.


Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Zondag 12-1- 12 Uitnodiging! (Volg de ster 6)

  1. Pingback: Zondag 12-1 Uitnodiging (Volg de ster 6) - online - NGK Ermelo - Harderwijk - Putten

Geef een reactie