Gods handtekening – Oudjaarsdienst 2019

Wat is jouw indruk van het afgelopen jaar?
Hoe kleurt deze jouw verwachting van het komende jaar 2020?
Dit zal voor iedereen wel weer wat anders zijn. Het hangt er maar vanaf hoe je leven er nu voorstaat wat je voor de toekomst mag verwachten.
Of is daar eigenlijk helemaal niets over te zeggen en moeten we maar afwachten hoe het verder gaat met onze wereld. Het jaar 2019 heeft een aantal onrustbarende ontwikkelingen laten zien: wereldleiders die het recht naar hun hand zetten, een snel verergerende klimaatcrisis die steeds grotere gevolgen krijgt terwijl de internationale politiek bijna verlamd is en er maar niet in slaagt tot bindende afspraken te komen. De politieke onrust groeit, steeds meer mensen raken ontheemd.
Intussen staat de sterrenhemel -zoals al eeuwen- onaangedaan en onbewogen boven dit alles. De aarde haast zich naar zijn einde, maar het heelal zal nog wel even blijven. Of hebben de sterren een juist een heel andere boodschap voor ons? Als je Psalm 8 er op naslaat! Wees welkom a.s. dinsdag, we beginnen om 19:30 uur.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie