Zondag 19 januari a.s. ‘Gideon’

Zondag 19 januari begint de ‘Week van gebed’. Onze middagdienst vieren we samen met andere kerken in Ermelo in de Immanuelkerk, vanaf 17:00 uur. Dit is een interkerkelijke gebedsdienst als start van de week van gebed.

In de morgendienst komt de geschiedenis van Israël in de tijd van Gideon aan de orde (Rechters 6-8). Toen ik het gedeelte las viel mij de overeenkomst met onze tijd op, jullie ook? En ook de bijzondere manier waarop Gideon een antwoord van God probeert te krijgen. Mooi om daar aan het begin van de ‘Week van gebed’ bij stil te staan.

Wat heeft het verhaal van Gideon ons over onze tijd te zeggen? 
De preek in deze dienst is ook de voorbereiding op het gesprek op de wijkzondag. Hier staat een praatplan dat gebruikt kan worden om het gesprek richting te geven.
Hier kan de preek nog eens gelezen of beluisterd worden. De presentatie hier te zien.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie