Volg de ster! (1) Juda

In het TV programma ‘Verborgen Verleden’ gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun voorouders. Soms blijken er heel bijzondere voorouders in hun stamboom voor te komen, maar vaker is de ontdekking dat niets menselijks hun voorouders vreemd was. Zwervers, zatlappen en bastaardkinderen, ze komen in vele stambomen voor.
Hoe is dat eigenlijk met de stamboom van Jezus, wie kom je daar tegen? De crème de la crème of toch niet? En wat zegt dat dan over onze Heer Jezus?
Deze week Juda, de vierde zoon van Jakob en zijn opvolger. Dat blijkt uit de zegen die hij ontvangt. Hij wordt vergeleken met een leeuw, dat is toch veelbelovend?
Deze zondag is onze eerste adventszondag waarop we starten met ons adventsproject ‘Volg de Ster’. Het is ook wijkzondag deze zondag.

De preek is hier nog eens na te lezen en hier nog eens te beluisteren. De presentatie staat ook online.

Hier kun je het praatplan voor de bespreking van de preek terugvinden.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie