Volg de Ster (2) Obed

Deze zondag is het de tweede adventszondag.
Het is ook een dienst waarin ons muziekteam zal begeleiden.
We gaan verder met ons thema ‘Volg de ster’ en komen onderweg nu al een keer in Bethlehem langs, bij familie die later familie van de Heer Jezus zal blijken te zijn.
De geschiedenis van Noömi en Ruth loopt goed af (Ruth. 4,11-22). Zou je kunnen zeggen dat de geboorte van Obed al een soort voorloper van het Kerstverhaal is? Het speelt zich immers in dezelfde plaats en in dezelfde familie af.
De preek is hier in zijn geheel na lezen en hier te beluisteren. De presentatie is hier te vinden.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie