23-9 Startzondag – ‘Een levende gemeente!’

ibrahim-boran-575994-unsplashOp zondag 23 september a.s. trappen we samen ons nieuwe jaarthema ‘Een levende gemeente’  af. De kerkdienst staat in het teken van het thema. Aansluitend aan de dienst is er zoals we dat inmiddels gewend zijn taart bij de koffie. Daarna vertrekken we naar de heide, waar we de grenzen van ons jaarthema gaan verkennen. Er zijn allerlei sportieve en minder sportieve activiteiten bedacht die ons voor problemen zetten die we als gemeenteleden alleen samen kunnen oplossen. Daar zit de gedachte achter dat gemeente-zijn niet alleen iets van samen-zijn is maar ook iets van samen-werken. Dat moet je willen en als je het eenmaal wilt, moet je het leren.

olia-gozha-674153-unsplash

Foto door Olia Gozha op Unsplash

Terugdenkend aan de droom in ons gemeenteweekend: samen kunnen we nog veel meer voor elkaar en anderen betekenen dan we dat nu al doen. (Nog meer) Handen en voeten van onze Heer in onze omgeving worden. ‘t Zou best eens kunnen zijn dat dit de bedoeling van ons gemeente-zijn is.
Het belooft dit jaar hoe dan ook een boeiende ontdekkingsreis te worden naar wie we als gemeente zijn, wie de Heer wil dat we zijn, wie wij zouden willen zijn en wat daarvoor dan nodig is. Om maar enkele vragen te noemen, want bij elk meervoud (‘we’) komt ook steeds het enkelvoud (‘ik’) in beeld. Wie ben ‘ik’ in onze gemeente?; Wie zou ik willen zijn?; Wie kan ik zijn?…
Veel vragen waar vast ook antwoorden op zijn, daarvan ben ik overtuigd. Ik heb al veel gezien onderweg in de aanloop op dit jaarthema.

Wees van harte welkom, ook als je niet zo vaak in onze gemeente komt. En denk niet te snel dat het niet kan. Vervoer is zo geregeld, en als de activiteiten teveel zijn: samen koffiedrinken en eten is ook een gezamenlijke gemeenteactiviteit.
Ik verwacht dat het een boeiende dag wordt en hoop dan velen van jullie te ontmoeten.

 

 

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie