‘Liefde heeft de toekomst’ – zondag a.s.

1 Kor. 13, 8-13 - liefde heeft de toekomst‘Stel je had nog één dag te leven, wat zou je dan nog willen doen?’
Moeilijke vraag? Laat ik hem dan anders stellen:
‘Hoe wil je graag dat je medemensen later aan je terugdenken?

Dit zijn van die vragen die uitdagen na te denken over wat jij het belangrijkste vindt in je leven. Het laatste deel van 1 Kor. 13 (vss 8-13), roept zulke vragen in ons op. Wat is het belangrijkste in mijn leven en denkt God daar ook zo over? Je mag de vraag ook best breder maken: ‘Wat is het belangrijkste in het leven?’ De vraag die direct daarna komt is: hoeveel van je tijd besteed je daar dan aan?

Na ‘Niets zonder de liefde’ (1-3) en ‘Liefde = liefde’ (4-7), deze zondag ‘Liefde heeft de toekomst’ (8-13). Denk je mee? Wees welkom zondag 16-9, we beginnen om 09.30 uur.

 

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie