Hoog bezoek! (Rom. 1, 1-7)

De komst van de Airforce One naar Ben Gurion Airport stond de afgelopen week symbool voor de hoop op vrede. President Biden kwam immers als vertegenwoordiger van de Verenigde Staten zeggen dat hij Israël steunde, maar hij had ook afspraken met regeringsvertegenwoordigers uit andere Arabische landen. Dat betekende ook hoop voor de Gaza-strook. Wellicht zouden er ook een opening voor hulpgoederen, misschien zelfs een staakt het vuren en onderhandelingen over de gijzelaars binnen het bereik liggen. Zou er een zegen op dit bezoek kunnen rusten?
Een enorme ontploffing bij het Al-Ahli ziekenhuis in Gaza sloeg die hoop op goed nieuws weer de grond in. Wat er dan ook gebeurd is, we zijn er hier getuige van waartoe mensen tegenover elkaar in staat zijn. En dat biedt maar weinig hoop.

Het begin van de brief aan de Romeinen draagt ook de trekken van het bezoek van de president van een supermacht. Een officiële vertegenwoordiger van het Koninkrijk van God, de ambassadeur van Koning Jezus, Paulus, heeft een boodschap voor ‘allen in Rome die God liefheeft’.

Kan dit ‘hoog bezoek’ can toen gevolgen hebben voor de onrustige situatie die er in onze wereld is? Maar hoe dan?

In deze dienst wordt Nathan Wolff gedoopt. Ik durf wel te beweren: dat is een teken van hoop in een onrustige wereld.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie