In de sterren Mat. 2, 1-12

Wat is jouw kerstverhaal? 
Misschien vind je het een vreemde vraag. Er is toch maar één kerstverhaal!
Ja als het over de komst van onze Heer Jezus gaat is dat zo. Maar als het over ons gaat niet.

Ik zou de vraag ook anders kunnen stellen: als je op dit moment het verhaal van jouw Kerst zou moeten vertellen, hoe zou dat er dan uitzien?
Wie is de hoofdpersoon in jouw verhaal? Welke andere figuren spelen er een rol? Welke? Is er ook een schurk? Waar ben jij bang voor? En wie is voor jou de echte koning? En hoe gaat het verhaal aflopen?
Staat er ook voor jou een boodschap in de sterren?

Zondag gaat het over het Kerstverhaal en over jouw kerstverhaal.

Bekijk hier een Prezi bij het verhaal

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie