3. Verdwijnt de kerkenraad?

3. Verdwijnt de kerkenraad…?
In de notitie ‘Vernieuwing structuur’ die we vorige week hebben gepresenteerd in de Nieuwsbrief, geven we aan waarom er reden is om met elkaar na te denken over een aantal veranderingen. De notitie is oriënterend, ter gedachtebepaling. We zijn benieuwd of de gemeente de ‘denkrichting’ kan onderschrijven. En mogelijk suggesties heeft om het anders te doen.
Kort samengevat zou het accent van activiteiten, beleidsinitiatieven en -ontwikkeling in een vernieuwde structuur bij de onderscheiden Teams kunnen liggen. Een meer informele en praktische aanpak in vergelijking met de nog bestaande structuur van de kerkenraad.
Het formele bestuur van de kerkenraad zou straks kunnen volstaan met een kleinere bezetting dan nu het geval is en minder frequent kunnen vergaderen. Een klein bestuursteam functioneert, op basis van een delegatiebesluit, ter ondersteuning van de kerkenraad en de afstemming met de gemeente.
Wat ons betreft is het niet de vraag of de KR verdwijnt, maar hoe we het elan in de gemeente optimaal kunnen inzetten voor een praktische organisatie- en overlegvorm, dienstbaar aan de gemeente, zónder dat een formele en frequente vergaderstructuur daarbij voor de voeten hoeft te lopen.
We hopen dat het de moeite waard is om de notitie (nog eens) te lezen door op de onderstaande foto te klikken. En vooral ook dat het de moeite waard is om zondag mee te doen in het lunchgesprek.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie