Lunchgesprek

  1. Lunchgesprek 18 december 2022. Welkom allemaal.
    Het eerste lunchgesprek op 9 oktober moedigt aan tot een vervolg.  Aanstaande zondag willen we met elkaar stilstaan bij de mogelijke veranderingen in de kerkenraad, resp. het overleg in en met de gemeente. Aan de verschillende tafels kunnen we daarover met elkaar praten. Bovenvermelde tijd is een richttijd. Best mogelijk dat door de gezelligheid en/of de aard van de gesprekken het wat langer doorloopt. Dat mag ook best verschillend zijn voor de individuele deelnemers. De vorige lunchgesprekken hadden we ook een gezellige tafel met jongeren!

En dan de lunch. Hoe doen we dat? 

Eten en drinken
Iedereen neemt voor zichzelf wat te eten mee. Dat kan zijn een eigen lunchpakketje, maar ook iets specifieks dat je kunt delen met anderen. Bijvoorbeeld een pan soep, een salade, een stapel pannenkoeken, of …… Graag gerechten die per persoon niet te veel voorbereidingstijd en -ruimte meer vragen in de keuken van het kerkgebouw.
Neem iets mee dat je met anderen kunt delen, in het besef dat je ook bij anderen nog wat kun ‘halen’. Dat is natuurlijk best een leuke uitdaging: ‘maar zien hoe dat uitpakt’. De ervaring leert dat het verrassend leuk en gezellig kan zijn. Koffie, thee en limonade is er vanzelfsprekend in de kerk. Ook het bestek etc. is beschikbaar

Weetjes

  • Na de dienst (en het koffiedrinken…..) worden er een achttal tafels in de kerkzaal (en evt. in de consistorie) gezet. Per tafel kunnen we in een kring met 8 – 12 personen zitten. Uiteraard een beetje improviserend.
  • Zo rond 12.00/12.30u hopen we met de lunch te beginnen, tót ongeveer 13.00/13.30u….
  • Laat meegenomen lunchgerechten tijdens de dienst bij voorkeur in de auto (of fietstas?) achter. Hou er rekening mee dat er in de keuken maar beperkt ruimte is om e.e.a. op te slaan.
  • Heb je twijfels of iets wel of niet kan? Probeer zelf het antwoord te bedenken. Gun ons een moment van vrolijkheid wanneer iets misschien niet helemaal goed is ingeschat.
  • Heb je belangrijke vragen of opmerkingen? Of ben ik iets belangrijks vergeten te vermelden in dit bericht? Zet het dan maar in de gemeente-app of mail naar kerkenraad@ngkermelo.nl . Dan proberen we daarop zo goed mogelijk te reageren.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie