Ruimte?

De deur van ons kerkgebouw gaat weer op een kier, hieronder kun je lezen wat dit in de praktijk voor jong en oud betekent. Verder was het de week van de Voice of Holland, sensatie voor de één, maar bittere ervaring voor de ander. Ons hart gaat uit naar de slachtoffers van misbruik.

Voorzichtig komt er weer wat ruimte in de samenleving, de maatregelen zijn iets versoepeld. Dat heeft ook gevolgen voor onze kerkdiensten. Het CIO (Contact in overheidszaken) en het SKW (Steunpunt Kerkenwerk) adviseren de kerken weer iets meer ruimte te bieden voor bezoekers. Wij hebben besloten deze adviezen te volgen. Voor onze kerkdiensten betekent dit dat we nu starten met 40 bezoekers in de kerkdienst toe te laten. Kinderen tot 12 jaar zijn welkom en tellen niet mee in het aantal (verder wel!). 
In de extra nieuwsbrief van afgelopen woensdag stond dat ook het jeugdwerk weer op zou starten, maar dat bleek wel wat snel te zijn om tot veilig jeugdwerk te komen. Daarom is besloten bij de volgende ronde, dat is over twee weken op 6 februari, de crèche en de clubs Benjamin, Jozef en het Mosterdzaadje weer te starten.
Koffiedrinken doen we voorlopig nog thuis, wellicht met een stel gasten. Het lijkt nog niet verstandig dit in de kerk te doen vanwege de grote besmettelijkheid van de Omikron-variant. Om besmettingen te voorkomen vragen we jullie de onderlinge afstand te bewaren en bij het zich bewegen in het gebouw een mondkapje te dragen. De garderobe gebruiken we nog niet. Neem jullie jassen mee de kerkzaal in. Dat is vanwege het ventileren sowieso wel verstandig. Het zal overigens warmer zijn dan afgelopen zondag, toen hebben verschillende gasten bij de bevestiging het wel heel koud gehad.
We zijn blij dat er weer bezoekers mogen komen en hopen dat het er weer snel meer kunnen zijn. Wil je er deze keer bij zijn, vergeet je dan niet aan te melden.

Deze week was ook de week van de berichten over de Voice of Holland. De ene na de andere beroerde onthulling komt naar buiten. Het zal lang duren voordat het stof rond deze kwestie is neergedaald. Verschrikkelijk blijft het hoe sommigen de ruimte nemen en grenzen overgaan bij anderen die daardoor voor hun leven beschadigd raken. We denken aan gemeenteleden die door deze berichten weer de pijn voelen van wat hen ooit is aangedaan. We hopen dat er troost in jullie omgeving is of anders snel zal komen. Mocht je nog met zoiets rondlopen dan hopen we dat je de moed vindt nu hulp te zoeken. Het is moeilijk om over zulke dingen te praten, maar misschien is het nog moeilijker om over zoiets te blijven zwijgen. Er zijn mensen in onze gemeente die naar je willen luisteren! We bidden voor jullie om troost en de moed en de kracht om dit soort berichten te kunnen verdragen.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie