‘Waarheid?’ 21-11-’21

Vreemd leeg loop je de begraafplaats af.
Het was een opluchting dat aan dit lijdende leven een einde kwam. Maar net, nu op de drempel van begraafplaats en samenleving, voel je sterker dan ooit eerder dat je daar iemand achtergelaten hebt. Twijfel sijpelt naar binnen: ‘stel je voor dat er verder niets is? Dat dit het einde is!’
Verder op straat kom je middenin een anti-covid demonstratie terecht. Op de borden lees teksten die tegen zijn en twijfel zaaien. Twijfel over de ziekte, twijfel over de maatregelen, twijfel over goede bedoelingen, twijfel over regeringen en twijfel over vooraanstaande wereldburgers. 
Wat is waarheid? Is er een mens die je dat kan vertellen?

Maar de bijbel zegt toch duidelijk… . Ja wat eigenlijk? De één zegt dit en de ander dat. Wat is waarheid?

Afgelopen zondag was het eeuwigheidszondag, maar wie zegt eigenlijk dat er een eeuwigheid zal zijn? Nou dat staat toch in de Bijbel? Maar lezen we wel goed wat daar eigenlijk staat? Er zijn zoveel verschillende meningen over wat de bijbel ons in deze tijd te zeggen heeft.

Halen we niet allemaal onze eigen waarheid uit de Bijbel. Wat is dé waarheid eigenlijk?

Is een waarheid die je a.h.w. zo duidelijk als een stad aan de horizon kunt zien liggen? Een waarheid die meer is dan een mening? Ja, ik denk dat die er is! Een waarheid die echt zo stevig is als de grond waarop je staat. Grond onder je voeten!
De dienst is nog terug zien. (lezing en preek beginnen op 36:44) Terugluisteren kan ook

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie