Zin? Jeremia 1

Waar heb jij zin in? Die vraag hoor ik de laatste tijd nog al eens.

Begrijpelijk onze samenleving gaat langzaam maar zeker weer open en dus kun je meer dingen ondernemen waar je zin in hebt. In Harderwijk zijn veel mensen die zin hebben om op een terras te zitten.
Zeven dagen in de week zitten er de hele dag mensen op het terras. Ze moeten het wel zeer gemist hebben.

Wat geeft jouw leven zin? Dat is nog weer een andere vraag, hoewel hij wel met de vorige samenhangt.
Zondag gaat het over alle betekenissen van zin. Met als kernvraag heb je altijd zin in wat de zin van jouw leven is? Jeremia kwam voor die vraag te staan!

De kinderen kunnen ook weer even komen kijken, ik zet een link in de gemeenteapp.

In de dienst gaat het ook over het verhaal van vijf zendelingen die in de jaren om het leven kwamen bij de Amazone-rivier. Ze werden om het leven gebracht door de Indianen die ze met hun boodschap hadden willen bereiken. In 2006 werd er een film over dit verhaal uitgebracht. Hieronder is de trailer van de film te zien. Moet je nu zeggen dat de poging van de zendelingen zinloos was?

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie