Hou stand!

Op 4 mei wordt om 20:00 uur het signaal taptoe geblazen. Het begin van 2 minuten stilte. 
Maar ook als het einde van de dodenherdenking en het begin van de voortzetting van 76 jaar vrijheid. De oorlog is een boze herinnering, waar we nog wel eens van anderen over horen. Persoonlijk hebben we er meestal niet meer mee te maken.

Kun je dat nu ook van de goedevrijdagviering zeggen? Is dat een soort taptoesignaal dat het een herinnering aan het bittere einde aan de strijd en het begin van een nieuwe periode van vrijheid? Je zou dat zo kunnen zeggen.
Toch roept Paulus in zijn Efezebrief op tot bewapening en waakzaamheid. Waarvoor is dat nu nodig? De strijd is toch al gestreden?

Komende zondag gaat het over Paulus’ visie op de vrede voor de kerk. 
Wees welkom, we beginnen om 10:15 uur via het bekende kanaal

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie