Samen praten over onze ‘kijk op onze gemeente’

Op de Startzondag van 27 september jl. hebben we voor het eerst geproefd aan een stel trends in onze samenleving. Uit de eerste reacties merken we dat het wel even wennen is om op deze manier naar de gemeente te kijken en ook dat niet iedereen alles herkent in onze gemeente. Maar het is ook leuk om te merken dat sommigen van jullie direct al geïnspireerd raken en met concrete voorstellen komen. Daarover later meer. Nu eerst een volgende stap. . Want we willen graag met jullie verder praten over onze visie. Lees even verder, de verrassing zit in de staart van dit artikeltje

We hebben als Werkgroep Visie niet alleen zitten praten over de trends in onze samenleving, dat zou wat eenzijdig zijn. Breder hebben we besproken waar deze trends ons gemeenteleven raken en hebben we gezocht naar bijbels licht over de invloed die deze trends op gemeente-zijn zou kunnen hebben. En ons daarna afgevraagd: ‘in welke richting stuurt dat ons in het gemeenteleven?’, en: ‘Welke risico’s brengt dát weer met zich mee?’

…Een richtlijn wordt bij het begin van de bouw gebruikt om duidelijk maken hoe de nieuwe muur moet komen te staan. Maar een richtlijn neerzetten is slechts het begin. Daarna, als je het eens bent over de richting, moet de muur nog gemetseld worden.

Als werkgroep hebben we alleen een aantal richtlijnen neergezet, d.w.z. ons afgevraagd in welke richting ons gemeenteleven zich verder zou moeten ontwikkelen. Daaruit moet nog een concrete visie komen. Maar daar bouwen we samen aan. Met de visie op hoe onze gemeente zich zou moeten ontwikkelen beginnen we niet pas in 2025. Met de richtlijnen proberen we aan te geven waar we in 2025 hopen uit te komen in het uitbouwen van ons gemeenteleven. Op de startzondag zijn we eigenlijk al vertrokken op weg daarheen. Wij nodigen jullie uit daarover met verder met ons in gesprek te gaan en als we het eens worden samen met ons verder te bouwen aan de visie op ons gemeenteleven. 

Het materiaal voor dat gesprek : ‘Visierichtlijnen voor ons gemeenteleven’, komt mee met deze nieuwsbrief en dient als uitgangspunt voor een vervolggesprek. We hopen -afhankelijk van de ontwikkelingen- dit is veranderd t.o.v. van de vorige versie van dit bericht- op zondag 1 November een vergelijkbare gespreksronde als de Startzondag te organiseren. Met een klein, verantwoord, aantal mensen op een adres thuis. Wij zorgen opnieuw voor gespreksstof.

De kerkenraad hoopt jullie in de maanden daarna over nog meer onderwerpen te spreken, zoals over de organisatie van het pastoraat en over de middagdienst. Hou er rekening mee dat daarover ook nog nadere mededelingen komen.

We hopen jullie dan te spreken!

De Werkgroep Visie (Jaap, Sanne, Solke, Nynke, Friso, Alex en Wieb).

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie