Startzondag 2020 ‘Elkaar beter leren kennen!’

Het had wel wat: in je eigen huis een stel zussen ontvangen. Wij vonden het goed elkaar te zien en te spreken. En aan de foto’s te zien is het jullie ook zo vergaan.
Voor ons was het ook dé kans om eens bij te praten over de afgelopen coronaperiode. Hoe we het ervaren hadden, hoe we aankijken tegen al de verschillen van mening over de ernst van het virus en het gevaar van besmetting en hoe we naast de negatieve kanten ook de positieve zien.
Aangekomen bij de trends konden we wel merken dat er één van de renners al veel eerder was gestart, een ander al een tijdje geleden en al een heel stuk van de route heeft afgelegd terwijl de anderen nu pas vertrokken zijn. We probeerden dan ook eerst bij elkaar te komen.

Wie voor het eerst met de trends kennismaakt heeft wel even tijd nodig om het plaatje op zich in te laten werken. Toch is er al gauw ook herkenning. Ja, we zijn veel individueler geworden daar zitten nadelen aan, maar het persoonlijke spreekt ook aan: de gesprekken na de kerkdienst zijn er echt bij gaan horen, om maar iets te noemen. We zouden ze niet meer willen missen. Uit een van de groepen hoorden we ook dat een persoonlijk getuigenis in de de dienst zeer gewaardeerd wordt; je raakt zo betrokken bij het geloofsleven van een ander.
Ja, er is ook veel meer verschil van mening, dat was een tijd geleden gewoon niet zo.

Het gesprek met elkaar hebben we als heel goed ervaren. Iemand opperde: ‘laten we blijven investeren in het leren kennen van elkaar.’ Ja, dit kunnen we best vaker zo doen, bij elkaar komen in kleine groepen zou ook goed bij een avondmaalsviering passen.

We hebben al het een en ander gehoord, maar zijn benieuwd naar de ervaringen van jullie allemaal. Zou je ons willen laten weten hoe het voor jullie was en welke gedachten bij jullie naar voren gekomen zijn. Mailen, appen, bellen, schrijven en aanspreken: het mag allemaal.

Ben je niet zo van de lange verhalen, laat dan een korte indruk achter op Mentimeter: ga naar www.menti.com en gebruik de code 17 39 84 2 en geef in elke woorden je ervaring en/of opmerking weer.Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo, visie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie