‘Brief van de Heer’ Openb. 2 en 3 Startzondag

In de eerste eeuw kregen zeven gemeenten een handgeschreven boodschap van de Heer Jezus. Niet door Hemzelf opgeschreven, wel persoonlijk gedicteerd. Stel je voor dat wij -de NGK Ermelo-  een persoonlijke boodschap zouden krijgen van onze Heer!
Handgeschreven letters op papier, waarvan je de inkt nog kunt ruiken, een boodschap die je even weg kunt leggen en later nog eens weer kunt lezen.
Dat doet nog echter aan dan een algemeen bijbelwoord of een ‘woord van de Heer’, waarvan iemand zegt dat voor jou ontvangen te hebben.

Jongens en meisjes, schrijven jullie nog wel eens een brief? Als je een brief naar de Heer Jezus mocht schrijven, wat zou je Hem dan schrijven? Waarom doe je het niet gewoon?
En als je nog niet zo goed schrijven kunt, kun je natuurlijk ook een tekening van de Heer maken. Wat zou je voor Hem willen tekenen?
Je mag die brief best naar mij toe sturen en de tekening ook.
En beste jongere gemeenteleden: als je één onderwerp bij de Heer aan de orde zou willen stellen, welk onderwerp zou dat dan zijn?

Omgekeerd, stel dat wij een brief van de Heer zouden krijgen, wat zou Hij daar dan in schrijven? Op onze Startzondag ging het meer over onze gemeente dan de kerk in het algemeen, meer over kerk-zijn in de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland dan over kerk-zijn in Klein-Azië.

In de huizen hebben we daar in kleine gezelschappen nog eens flink over doorgepraat.
De dienst is hier nog te zien (preek vanaf 30:00 uur) en ook te beluisteren.
Meer over de trends en visie is te lezen op de pagina ‘Gemeente-visie’ op onze site.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie