‘Te laat!’ – Zondag 21 juni – Mat. 25, 1-13

In de tweede preek over Gods Nieuwe Wereld komen we terecht in een verhaal over een bruiloft. Want die wereld is zoiets als een bruiloft voor ons is: een groot feest. Als je een bruiloft in de familie verwacht is het feest is nog niet begonnen maar je voelt al aan alles dat het er aan komt.

De voorbereidingen zijn in volle gang: het bruidspaar is in de weer met de ambtenaar van de burgerlijke stand, de locatie van het feest, de uitnodiging voor de gasten en niet te vergeten het zoeken naar de trouwjurk. De genodigden zijn druk met hun kleding, de cadeau’s en het cabaret.

Een speciale rol is er voor de bruidsmeisjes: gekleed in een bij de trouwjurk van de bruid passende stijl, zijn zij de feestelijke omlijsting van de bruid.

Vér voordat het feest begint is iedereen er al druk mee. Een bruiloft is nu bij uitstek een feest dat om goede voorbereiding vraagt. Niet alleen van het bruidspaar maar ook van de gasten.

Wij leven toe naar Gods Nieuwe Wereld, Het Koninkrijk van. God. De Geest van God voorziet ons van alles wat we daarvoor nodig hebben. En toch is het voor ons meer dan afwachten tot het zo ver is. Immers Gods Nieuwe Wereld is als een bruiloft die van alle feestgangers om een goede voorbereiding vraagt. Er wordt van ons verwacht dat we ook zelf iets doen met wat we van de Geest krijgen. Wat betekent dat eigenlijk voor ons?

Wees welkom zondag! We beginnen om 10:15 uur via de bekende link.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie