Achter de schermen (3)

Achter de schermen (3)

Afgelopen zondag had ik twee toeschouwers in de kerk.  Het voelde alsof jullie er echt een beetje waren Annemarie en Dirk Peter. Eigenlijk best leuk!

Onze verwachtingen voor de Paasdienst waren hoog: we hadden voor het eerst twee camera’s die werkten, de dienst was minutieus voorbereid met heel veel eigen bijdragen uit de gemeente (waarvoor hartelijk dank). We gingen voortvarend van start totdat YouTube roet in het eten gooide. We hebben een licentie voor zo ongeveer alles wat de EO uitzendt, maar beperken ons voor de veiligheid tot die liederen die de EO zelf vrijgegeven heeft voor gebruik in de kerken. De robots van YouTube blijken blind en ‘weten’ niets van die toezeggingen kennelijk en legden de livestream stil. Het duurde een tijdje voordat we weer online waren en toen hebben we gewacht tot er weer voldoende van jullie terug waren om de dienst te vervolgen (dat kunnen we zien).

Gelukkig hadden we inmiddels de ‘Gemeente-app’ op WhatsApp waarmee we een groot aantal (70 deelnemers) van jullie snel op de hoogte konden brengen. Gelukkig was zo toch een vorm van contact mogelijk. Deze week hebben mensen de groep ook weer verlaten. Jammer! Misschien komt dit omdat in een grote groep ook veel berichten verstuurd worden en je een beetje gek wordt van alle meldingen. Tip van Niek: je kunt de meldingen voor een groep stilzetten. Ga naar de ‘groepsinformatie’ en zet ‘dempen’ aan en je merkt niets meer van de groep totdat je zelf gaat kijken. Dat zou het moment kunnen zijn waarop de verbinding wegvalt bijvoorbeeld. Kunnen we jullie toch bereiken. Dus nogmaals de link die je op je telefoon kunt volgen om opnieuw weer lid te worden: NGK App Wanneer je dat wilt natuurlijk.

Even terug naar de uitzending: het duurde een tijd voordat de meesten weer terug waren in de uitzending. Meerderen hebben de uitzending gemist hebben we gehoord. Dat betreuren we!  Wij hebben inmiddels onze maatregelen getroffen, dankzij het doortastende optreden van Herbert zenden we vanaf zondag via kerkdienstgemist.nl uit. Daar zijn de diensten van afgelopen week ook al terug te vinden. Voor wie het toch nog wil zien. De link is inmiddels ook doorgekoppeld naar onze webpagina. Ook via die vertrouwde pagina kun je de uitzending volgen. Alleen al ‘het evangelie van Marcus’, helemaal aan het einde, maakt de Paasdienst de moeite van het terugkijken waard!
Verder blijven we jullie bijdragen zeer op prijs stellen. Op muzikaal gebied zal er weer veel van jullie zichtbaar zijn komende zondag. Mooi! Als jullie gebedspunten hebben (ook tijdens de dienst) laat het dan weten.

Over het algemeen zijn de uitzendingen redelijk hectisch en echte energieslurpers. Goed om zo nu en dan even een stapje terug te kunnen zetten. We zullen naar het zich laat aanzien het nog wel een tijd langer alleen met onlinediensten moeten doen. De zondagen van de meivakantie (26 april en 3 mei) zullen we als team even een stapje terug zetten en één van de vele andere onlinediensten volgen. De kerkenraad doet jullie daarvoor een voorstel. Blijf de berichten volgen.
In het algemeen: laten we in contact blijven met elkaar en elkaar in het oog houden voorzover dat mogelijk is.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

Geef een reactie