‘Tussen hemel en aarde’ Goede Vrijdag en Pasen

Goede Vrijdag en Pasen hebben we online met elkaar gedeeld. Het ingrijpende verhaal van Goede Vrijdag is nauwelijks in woorden te vangen, evenmin als de overweldigende boodschap van paasmorgen. We vroegen ons af of het dan betekenis voor ons kan krijgen?
Is zowel het ingrijpende als het overweldigende bestand tegen de kritische vragen van medemensen? Zoals: ‘welke vader doet zijn zoon zoiets aan?’ Heel wat mensen zijn van mening dat opstaan uit de dood niet kan. ‘Er is nog nooit iemand teruggekomen!’, is een veel gehoorde uitspraak.
Het thema van deze veertigdagentijd is ‘Tussen hemel aarde’. Hoe zien Goede Vrijdag en Pasen eruit gezien vanuit de verbinding tussen hemel en aarde? Welke weg moet je gaan om dat te kunnen zien?

De diensten op Goede Vrijdag en op Paasmorgen zijn terug te zien en ook terug te lezen, voor Goede Vrijdag hier en Paasmorgen hier. De presentaties -speciaal gemaakt voor uitzending- zijn hier en hier te zien.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie