Zondag 6 oktober: ‘Werelds’

‘Paulus en de afgoden’, het klinkt als een hoofdstuk uit een fantasyroman.
In het nuchtere grijze licht van een regenachtige dag lijkt deze geschiedenis uit Han. 17 heel ver weg van de realiteit. Want zo kennen wij dit niet meer in ons dagelijkse leven, denk je dan. In onze leefwereld draait het om heel andere dingen.
Toch vind ik het een ‘werelds’ verhaal. Het heeft me altijd aangesproken.
Het is alsof Paulus te gast is in College Tour. Zijn publiek bestaat voor het merendeel uit mensen die nog nooit iets van God hebben gehoord.
Maar hij weet ze te boeien met zijn verhaal.
‘Vertel ons, Paulus, waar gaat dit over.’
En hoe hij dan de verbinding weet te maken met zijn publiek, vind ik geweldig.
‘Werelds’, gewoon
Je zult dat maar zo kunnen doen.
Maar heeft zijn verhaal in een samenleving waar afgoden centraal stonden ons ook nog iets te zeggen? Of is het vooral een inspirerend stukje geschiedenis? Wees welkom zondag!

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie