Leven! Pinksteren 2019

Pinksteren is het ‘feest van de Geest’.
Indrukwekkend en feestelijk en tegelijk ongrijpbaar. Want Hij is onzichtbaar en voor ons ook nergens mee te vergelijken. Dat is het karakter van de Geest. De wind waait waarheen hij wil; je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit de Geest geboren is.’ (Joh. 3:8) zegt de Heer Jezus tegen een verbouwereerde Nicodemus. Veel onttrekt zich aan onze waarneming.
Pinksteren is het ‘feest van de Geest’. En dat maakt het een feest zonder beeld, want je ziet Hem niet. En toch merk je aan veel dat Hij er is, lezen we in Handelingen 2 als de Geest zijn intrek neemt in de eerste gemeente van de volgelingen van Jezus.

Zou dat ook zo onder ons kunnen gebeuren of neemt dit in onze tijd doorgaans een andere vorm aan? Wat mag je van de Geest verwachten?
In Psalm 104 krijgen we een verrassend beeld van het werk van de Geest aangereikt waarvan we de effecten allemaal wel kennen. Deze Pinksterdag een beeld van het leven met de Geest. Wees welkom! 10.00 uur koffie, 10.15 uur dienst, 11.30 uur op ‘t Weitje.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie