Voor de wind… Zondag 16 juni

Vroeger fietste ik altijd naar school. Vond ik leuker dan de bus.
Nog altijd fiets ik graag en veel. Eén factor is van groot belang: de wind.
Voor of tegen, het maakt een groot verschil.
Tegen de wind heeft iets van een uitdaging, maar kost je sloten energie en het duurt lang voordat je op je bestemming bent.
Vóór de wind is een genot. Je vliegt vooruit, het lijkt vanzelf te gaan en je bent er zo.

Voor of tegen, het is een wereld van verschil!

Op de zondag na Pinksteren denken we terug aan de eerste gemeente in Jeruzalem.
Vanaf dat de Geest gekomen was, hadden zij ‘de wind in de rug’. Die gemeente was een genot, zij bereikten iets met elkaar wat je tot die tijd niet voor mogelijk had gehouden en het leek wel vanzelf te gaan.
Tjonge, dat maakt een groot verschil: de komst van de Geest. Zij hadden als gemeente vanaf dat moment de wind in de rug.
Komende zondag keren we terug naar die tijd (Han. 2, 37-47) en vragen ons -de zondag na Pinksteren- af wat dit nu voor ons betekent. Wees welkom!

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie