Pasen en nu…? Zondag 12 mei

‘En wat gaan we nu doen?’
Dat zal zo ongeveer de vraag van de discipelen zijn geweest nadat ze de Heer Jezus na zijn kruisiging weer levend ontmoeten. Hij komt steeds even en dan is Hij weer weg.
In Johannes 21 lezen we, hoe een stel van hen naar het meer van Gallilea vertrekken en tenslotte besloten maar te gaan vissen. Dat is geen hobby om de tijd te doden, maar het oude beroep van een stel van hen.

‘Wat gaan wij nu dan na Pasen?’ Hoe zou jij die vraag beantwoorden? Wat hadden discipelen volgens jou moeten doen? Begrijp je het antwoord dat de Heer Jezus hen geeft?

Voor jezelf kan dat ook een vraag zijn. Als je Hem als je opgestane Heer ontmoet hebt, heeft dat betekenis voor je leven. Maar welke? Heb je daar voor je zelf al een antwoord op?

Lees de preek hier of beluister die nog eens. De presentatie bij de preek is hier te vinden.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie