‘Mild’ – jaarthema (5)

Zachtmoedigheid is één van de negen genoemde kanten van de ‘vrucht van de Geest’ uit Galaten 5. Zodra het over de vrucht gaat, gaat het óók over zachtmoedigheid. Staat deze trek bij ons ook zo bovenaan? Willen we die karaktertrek eigenlijk wel, of zijn we er maar wat verlegen mee? Immers, het lijkt niet bij een krachtig en overtuigend geloof te passen. Het doet wat meegaand aan. Heb je dan al niet snel een geloof dat met alle winden meewaait?
Hebben we er eigenlijk wel een goed beeld van wat hier bedoeld wordt? Een eigentijds woord is er eigenlijk niet voor. Ik heb gekozen voor ‘mild’ maar volgens mij dekt dat de lading niet helemaal.
De Heer Jezus noemt zichzelf een zachtmoedig mens, maar zou jij dat nu ook van Hem zeggen?
Luister naar de preek van zondag 20 januari 2019, lees die nog eens na en zie hier de bijbehorende presentatie.

Vragen voor de bespreking:
Hieronder kun je een handreiking voor bespreking op de wijkkring downloaden.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Jaarthema 2018, Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie