‘En nu Maria…?’

De zwangerschap van Maria is in alle opzichten bijzonder. Vanaf het begin klinken er bijzondere boodschappen over haar ongeboren kind. De verwachting van haar kind raakt verknoopt met de verwachting van het koningshuis van David. Hij wordt zelfs in dezelfde plaats als de koning geboren. En zijn geboortedag wordt opnieuw meer dan bijzonder als herders uit de buurt komen vertellen dat zij van engelen uit de hemel een feestelijke boodschap over zijn geboorte hebben gehoord; ‘vrede op aarde’. De geboorte van haar kind blijkt zelfs van van wereldbelang.
En toch, heel veel verandert er niet in hun situatie. In de kraamtijd van hun kind kunnen ze nog steeds maar nauwelijks rondkomen. En naast verbazingwekkend goed nieuws, krijgt Maria ook verschrikkelijke voorspellingen te horen waar ze onmogelijk blij van kan worden.
Hoe gaat dit mooie kerstverhaal eigenlijk aflopen?

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie