‘In verwachting’ 4e Advent

Het Kerstfeest komt dichterbij en wij thuis zijn zo tussen de andere drukte door het kerstdiner aan het voorbereiden: zorgvuldig gaan we op zoek naar de gerechten, bijpassende wijnen en een heerlijk dessert. Zo groeien we langzamerhand naar het diner toe.

Deze week las ik de geschiedenis van Simeon en Anna in Lucas 2. Hun ontmoeting met de pasgeboren Jezus was voor hen de vervulling van een langgekoesterde wens. En toen ik las hoe hun leven er tot die dag uitzag kwam ik diep onder de indruk. Ik vroeg me me af: ‘ben ik ook zoals zij in verwachting van de komst van de Heer Jezus?’ Leef ik daar naar toe, kan ik bijna niet wachten en bereid ik van mijn kant de ontmoeting met Hem net zo zorgvuldig voor als ons kerstdinér? De Heer Jezus zet steeds weer een stoel voor ons klaar. Wij ook voor Hem? Wees welkom a.s. zondag

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie