2e Advent Zacharias’ geloof?

Voor de hoeveelste keer vier je dit jaar Kerst? Enkelen onder ons hebben het nu misschien wel negentig keer of meer gevierd! En, is het na al die keren vieren gewoonte geworden of wordt je geloof er iedere keer weer door versterkt?
Want je kunt natuurlijk heel vroom zijn en heel vroom doen en er toch niets meer van geloven. Of kan dat eigenlijk niet? Wat denken jullie?

Komende zondag gaat het op de tweede adventszondag over het geloof van Zacharias, een vrome priester uit Juda. Vromer was er eigenlijk niet denkbaar; trouwer aan de wet van God ook niet. En toch, kun je hem nog een gelovige noemen?

Als je vroom kunt zijn zonder te geloven, waardoor weten wij dan eigenlijk dat we écht geloven. Of hoeven we ons daar geen zorgen over te maken? Nou ja, wordt zondag vervolgd. Wees welkom.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie