Liset gedoopt door onderdompeling

IMG_3825Een van onze¬†jongste zusjes in de gemeente, Liset, is afgelopen zondag door onderdompeling gedoopt. Een vorm van kinderdoop die heel algemeen is in de Oosters Orthodoxe kerken, maar minder in onze kerken. Toch komt de ‘doop door onderdompeling’ al in de oudste doopformulieren voor. En er is ook wat voor te zeggen om door onderdompeling te dopen. Lees hier verder.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in NGK Ermelo. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Liset gedoopt door onderdompeling

  1. Evert schreef:

    Ook al waren we dit niet gewend, de doop van Lisette door onderdompeling was heel natuurlijk. Wat een kracht gaat er uit van de onderdompeling in het water: onze Heer Jezus is niet zuinig met afwassen van onze zonden.
    Net zoals alle watermerken is ook dit watermerk nooit, nee nooit meer weg te poetsen.
    Je zult er maar mee rondlopen. Wat ben je dan een gezegend mensje.

Geef een reactie