A.s zondag: ‘Land in zicht!’

Rom. 6, 1-11 - doop Liset - 4-11-'18 - Naar de overkantDeze zondag is het ‘Open Kerk’.  Nu zijn onze kerkdiensten altijd toegankelijk voor anderen, maar meer dan anders leggen we daar deze zondag de nadruk op. Bij ons in de gemeente valt deze zondag samen met de doop van Liset van der Meulen. Die zal niet alleen voor onze gasten bijzonder zijn, maar ook voor ons. Liset zal bij haar doop ondergedompeld worden, tot nog toe doen wij dat niet op deze manier.

Deze manier van dopen belicht een andere kant van het goede nieuws dat er in de kerk klinkt, nl. het begin ‘van een reis naar de overkant’. Terwijl in onze wereldsamenleving beelden van oversteken veel angst en onzetting oproepen is het hier juist een teken van hoop en grote verwachtingen, van aankomen in het land van bestemming. Wees welkom en reis met ons mee naar overkant.

Hier kun je lezen over onze keuze voor onderdompeling

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie