‘Een andere aarde’ (De hemel 2)

Openbaring 6, 9-11 - Een andere aardeIk kan me voorstellen dat je na Hemelvaart wel eens aan je eigen toekomst moet denken.  De Heer Jezus is op zijn bestemming, zal ik ook op mijn bestemming komen? Nog niet eens zozeer de vraag ‘kom ik wel in de hemel?’ maar eerder ‘wil ik de aarde eigenlijk wel voor de hemel opgegeven?’. Want zo beleven wij het, denk ik, som wel.
In goede tijden – en de kans is groot dat wij ook veel goede tijden meemaken- leren wij ons leven op aarde liefhebben. Tja waarom zou je dan naar de hemel willen? En kun je alles wat je lief hebt: de mooie landschappen, dierbare mensen, dieren en vogels, loslaten voor de hemel? Je vraagt je misschien af: kunnen wij in de hemel ooit op onze bestemming komen?’
Goede reden om na de hemelvaart van onze Heer Jezus eens na te denken over ónze hemelvaart. We doen dit a.s. zondagmorgen aan de hand van Open. 6, 9-11.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie