Belofte?

Rom 8, 14-16 - Pinksteren 2018Pinksteren is het feest van de belofte! De Geest smeedt een nauwe band tussen ons en de Heer Jezus. Dat is een zegen. Maar…, daar dicht bij de Heer Jezus komen we ook elkaar tegen. Veel verschillende karakters in dezelfde ruimte bij de Heer Jezus. We zijn daar dicht de Heer Jezus én dicht bij elkaar. Met de Heer Jezus raken we verbonden, maar lukt dat wel met elkaar? Is het risico niet dat wat als een groot feest begint na verloop van tijd toch een benauwend gebeuren wordt? Hoe verhouden deze belofte en onze vrijheid zich tot elkaar?

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie