Jaarthema ‘G.i.o.m.’ voorlopig afgesloten

God in ons midden bannerOp mijn vraag naar onderwerpen die jullie nog aan de orde zouden willen zien komen is verder geen reactie gekomen, daarom sluit ik het jaarthema ‘God in ons midden’ nu voorlopig af. Mochten er in de komende twee maanden nog verzoeken komen, dan zal ik daar graag nog op terugkomen. Sowieso zullen we het thema nog eens afsluiten.

Anders dan in de laatste Nieuwsbrief stond, is er komende zondag daarom geen dienst in het kader van het jaarthema. Op een bepaalde manier komt dat ook weer goed uit. Komende zondag is het nl. de zgn. ‘Roepingenzondag’. Vooral in de Roomskatholieke traditie worden de gemeenteleden op die zondag opgeroepen om er bewust bij stil te staan wat hun roeping is. ‘Bij roeping gaat het erom het woord van God te horen en te begrijpen wat het betekent voor jouw leven.’ schrijft Paus Franciscus in een boodschap n.a.v. deze zondag.

De NGP, de NederlandsGereformeerde Predikantenopleiding, grijpt deze bezinning aan om ons als gemeenteleden te laten nadenken over onze roeping. Onze kerken hebben ook weer nieuwe aanwas van predikanten (M/V) nodig, ze hopen natuurlijk ook dat er zich na deze bezinning nieuwe studenten voor de opleiding melden. Dat zal dan aan de TU in Kampen zijn, want het komende cursusjaar verhuist de NGP naar de TU in Kampen.

Wij grijpen deze roepingenzondag aan om ons te bezinnen op onze roeping in de gemeente. Later in de week meer hierover…

 

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Jaarthema 2017. Bookmark de permalink.

Geef een reactie