Zondag 15 april: ‘Koninkrijksjournaal’

1 Kor. 15, 20-28 Koninkrijksjournaal - HA - 15-4-2018Komende zondag vieren we met elkaar het avondmaal. ‘Alweer’, zou je kunnen denken, want wat veranderd het nu voor ons? We hebben net Pasen gevierd en nu vieren we ‘alweer’ Avondmaal, dat gaat allemaal over ‘overwinning van de dood’, toch stonden we afgelopen vrijdag weer aan het graf van een gemeentelid. Voor sommigen onder ons was dat al de vijfde keer in een korte periode. Wat heeft het avondmaal ons deze zondag te vertellen in deze verdrietige werkelijkheid waarin zo vaak afscheid van dierbaren genomen moet worden. We lezen met elkaar 1 Korintiërs 15, 20-28 en vragen ons af wat deze tekst te zeggen heeft over avondmaalvieren in deze werkelijkheid. Wees welkom!

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie