‘Over de kloof’ – jongerendienst 28-1

Efeze 6, 1-4 - NGKE - 28-1-2018 - Over de kloofDe jongste generatie in onze gemeente wordt in een heel andere samenleving groot dan de generaties daarboven. Kerk & geloof hebben immers een heel andere plek gekregen. Een gelovige jongere ervaart vaak dat geloven niet gewoon is. Je bent een uitzondering en valt op tussen je leeftijdsgenoten. Zelfs als je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Allerlei ideeën over het leven zijn tegenwoordig heel anders. Niet alleen onbekende mensen, maar ook je vrienden hebben die. Dus moet je ermee leren omgaan. Eigenlijk zoek je in de kerkdiensten bemoediging, maar die zijn ook vaak heel anders  in taal, muziekstijl en onderwerpen dan jij die door de week meemaakt. Begrijpen de oudere generaties eigenlijk wel in welke wereld jij leeft? Jongeren hebben in iedere geval behoefte aan begrip en contact. In deze eerste jongerendienst proberen we ‘over de kloof’ te komen en elkaar te bereiken. Wees welkom zondag. 10.00 koffie, 10.30 uur dienst.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie