Kerst 2017

Kerst 2017Deze aankondiging komt te vroeg, want eerst vieren we elkaar nog de dienst komende zondagmorgen. Van harte welkom vanaf 09.30 uur. Ds. Freddy Gerkema van de NGK Amersfoort-Noord hoopt dan voor te gaan bij ons.
Maar vanwege het bijzondere karakter van de dienst op Kerstmorgen geef ik de kerstviering van maandag toch maar voorrang. Want inplaats van dat ons het Kerstevangelie wordt verteld, vertellen we het maandag zelf aan elkaar. Sommigen onder ons horen immers nu al hun hele leven het kerstverhaal, hoe zouden we het nu zelf verder vertellen?

We hoeven met elkaar niet één taal te leren om het kerstverhaal te kunnen begrijpen. Inplaats daarvan is het kerstevangelie al in vele talen vertaald. Hoe klinkt dat eigenlijk? En als de geschiedenis van Zacharias en Elisabeth in onze tijd gespeeld had, hoe zou dat er dan uitzien? En wanneer je al wat op leeftijd bent treft, het het verhaal van Simeon en Hanna je misschien wel heel anders.

Dit en nog veel meer maandag in onze ‘terugverteldienst’. Wees welkom, we beginnen om 10.00 uur.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Kerst 2017

  1. Pingback: Kerst 2017 - NGK Ermelo - Harderwijk - Putten

Geef een reactie