‘Levensonderhoud!’ – zondag 10-12

Deze zondag vieren we het Avondmaal. We gaan als gemeente samen eten. Beleven we dat samen ook zo? Je hoeft immers je ontbijt niet over te slaan om ruimte over te

Joh. 6,47-59 - HA - Levensonderhoud - 10-12-2017

houden voor het brood en wijn. Ons Avondmaal is een symbolische maatijd. Maakt dat de betekenis voor ons levensonderhoud ook symbolisch? Kunnen we de werkelijke gevolgen voor onze carrière benoemen? Het zou zomaar kunnen dat we niet zo snel de verbinding leggen tussen onze loopbaan en de viering van het Avondmaal. Is dat terecht?

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie