‘Schuilen’ thema komende zondag

Openbaringen 7 - Schuilen - 26-11-2017Komende zondag, 26 november, is het eeuwigheidszondag. De laatste zondag van het kerkelijke jaar. Volgende week, op de eerste adventszondag, begint in de kerk het nieuwe jaar al. Op de laatste dag van het oude kerkelijke jaar herdenken we traditiegetrouw onze doden, die in onze gemeente, die in onze vrienden- en familiekring en wellicht ook daarbuiten.
Herdenken is een lastig iets, want door bij iemand ‘stil te staan’ komt die nog niet direct dichterbij, misschien missen we deze persoon nog wel meer dan als we die niet herdacht hadden. We zoeken zondag troost in de Bijbel die ons in het boek Openbaring (7,7-19) een beeld van onze gezamenlijke toekomst geeft. Van hen die gestorven zijn en ons voorgingen en van ons, de nakomers.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie