Gespreksavond 6: ‘Ze vinden me belachelijk (2)’

11-11Hierboven zie je een foto van de gezamelijke vergadering van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken op 11-11-’17 waar ze besloten weer samen onderweg te gaan naar een kerkgenootschap. Een leuk zoekplaatje, er staan vier bekende gezichten op uit de NGK Ermelo op. Samengaan komt niet zoveel voor in de historie van de kerk. De hoeveelheid kerken en kerkjes is bijna niet uit te leggen. Bekijk dit filmpje maar eens.  Niet aan de jongeren van de kerk en helemaal niet aan buitenstaanders.

Een van die dingen waar je als gelovige christen voor kunt schamen en zo zijn er misschien weer meer zaken waar je je voor schaamt. Je hoort immers bij de minderheid in de marge van onze samenleving. Is dat nu een bedreiging voor je geloof? Ja! Dat was altijd al zo, kijk maar naar Petrus. Wat schaamte kan doen! Zie verder de presentatie.

Hier onder een aantal stellingen. Welke past het meeste bij je? Daarmee beginnen we a.s. woensdag ons gesprek. Welkom.

Stilte 6 - Schaamte (2) - stellingen

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Geloofsgesprekken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie