3. Het ‘nut’ van geloven

We begonnen er mee dat God heel stil kan zijn, net als de vader van Danny in ‘The Chosen’. Toch kan de stilte ook spreken.

Er zijn verschillenden soorten twijfel: bijv. die aan het ‘nut van geloven’. We kennen allemaal bijzonderen verhalen over de grote verandering die het geloof bracht in de levens van sommige mensen. Maar zijn er niet veel meer verhalen over mensen die ongelovig worden en het toch goed hebben? Je mist niets als je God vaarwel zegt. Kijk maar naar de geschiedenis van de bijna dove Sarah Churman, die wordt geholpen door de wetenschap, niet door God. Of is dat niet zo? Je kunt de presentatie terugzien.

Voor een volgende keer is het goed om eens te kijken naar wat voor soort gelovige jij bent door de volgende test te maken.

Als je nog even weer terug wilt in naar de les kijk dan hier het filmpje van Reinier Sonneveld

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Geloofsgesprekken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie