2. Waar zit jouw twijfel ergens?

Mensen zijn heel verschillend en hun twijfels ook. Je kunt zo je vragen hebben bij bepaalde feiten, maar het kan ook een kwestie van vertrouwen zijn. Sonneveld zet zelfs zeven soorten twijfel op een rijtje.
Soms blijven grote verhalen grote verhalen, waar je maar nauwelijks in kunt geloven. In de film Big Fish gelooft een zoon de verhalen van zijn vader niet totdat…. Maar soms is er ook veel te twijfelen hoor. Er zijn predikers die niet te vertrouwen zijn zoals Marjoe.

De presentatie kun je hier nog eens bekijken.

Tot slot, waar zit jouw twijfel ergens? Doe de grote twijfeltest

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Geloofsgesprekken, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie