Geloofsprekken

cropped-stilte-van-god-banner.jpg

Net als in het vorige seizoen is er weer een ‘geloofscursus’. Deze keer op woensdagavond vanaf 19.30 uur. Het is misschien beter dit ‘geloofsgesprekken’ te noemen. Niet dat het de bedoeling is dat je er niets van leert (praten in plaats van leren), ik hoop juist dat je er veel van leert. Maar niet alleen dat je er voor jezelf veel van weet is belangrijk, maar ook dat je over je geloof leert praten. Dat je je eigen geloofstaal leert spreken is wezenlijk. Vandaar ‘geloofsgesprekken op woensdagavond’.

Dit jaar kiezen we als insteek om in gesprek te komen over God het boek: ‘De stilte van God’ van Reinier Sonneveld. Eigenlijk is het boek allereerst bedoeld voor mensen die worstelen met hun geloof, maar mijn ervaring is dat iedereen die het leest er rijker van wordt. Sonneveld gaat de vragen niet uit de weg, maar kan ook niet leven met gemakkelijke kritiek. Boeiend om vanuit die positie over God in gesprek te komen.

Voor wie zijn deze avonden bedoeld? In de eerste plaats voor jongeren die te oud zijn voor de clubs en daarna graag verder willen groeien in hun geloof. En ook voor jongeren die eraan denken om zich voor te bereiden op het doen van belijdenis (natuurlijk is zo’n voornemen geen verplichting) en verder voor alle jongvolwassenen die graag weer eens met hun geloof aan het werk gaan.
En wat dan als je niet zo’n prater bent? Geen zorgen, je hoeft niet meer te zeggen dan je kunt. Je kunt ook met weinig woorden veel zeggen!
We zijn al gestart, maar je kunt nu gewoon meedoen hoor.

Wil je  meedoen? Laat het mij dan weten via WhatsApp (06 44 35 38 73), Facebook of mail (w.dijksterhuis@gmail.com). Natuurlijk mag je me ook gewoon even aanspreken.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Geloofsgesprekken, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie