Beroep(en)!

WisselZoals jullie inmiddels weten, is er een beroep uit Ermelo gekomen. Voor sommigen een verrassing, voor sommigen ook niet. Zij hadden al met vertegenwoordigers van Ermelo gesproken. Voor ons was het ook geen verrassing, want wij zijn met Ermelo in gesprek geraakt en gebleven. Anders dan in andere jaren hebben we het verder laten komen en ingestemd toen Ermelo aangaf ‘met ons verder te willen’.

Dit kerkelijk seizoen is mijn tiende als predikant hier en hoewel ik ontzettend graag in jullie midden werk, begin ik mezelf wel af te vragen: ‘hoe lang zou de weg hier nog verder lopen?’

Heb ik jullie inmiddels niet alles gegeven wat ik jullie kan geven? Kan de Heer me hier nog gebruiken of heeft Hij me elders nodig? Dat is terwijl ik dit schrijf een vraag die nog niet beantwoord is, maar die ik mezelf wel wil stellen.

Jullie vragen jezelf misschien af hoe ik op deze vraag een antwoord denk te krijgen? Ik verwacht geen stem rechtstreeks uit de hemel. Niet dat dit niet zou kunnen, maar omdat de Heer meestal niet zo werkt. Meestal werkt Hij via andere mensen, zoals via de gemeente van Ermelo die na een proces van overwegen, bidden en praten tot de overtuiging is gekomen om mij te beroepen. Maar ook via mensen hier uit de gemeente die me duidelijk hebben gemaakt wat zij van het beroep vinden. Denk daarom niet dat het overwegen van dit beroep een proces is dat zich alleen in de beslotenheid tussen de Heer en mij afspeelt. Jullie mogen daarin meespreken. Ik zal het dus niet raar vinden als iemand van jullie me op dit beroep wil aanspreken. Want zoals ik het nu zie heb ik twee beroepen te overwegen: dit van Ermelo en opnieuw dat van jullie dat tien jaar geleden op me werd uitgebracht.

De beslissing zal wat langer op zich laten wachten dan we eerder dachten. Vlak voordat Ermelo tot een beroep kwam, nam nog een andere gemeente contact met me op. Ook zij hebben inmiddels aangegeven met me verder te willen en zullen mij aan hun gemeente voorstellen. Zoals het nu lijkt zullen ze dat op 18 oktober a.s. doen en kunnen we daarom niet eerder een beslissing nemen. Het is al meer gevraagd, maar als jullie met ons mee willen bidden om helderheid, dan heel graag!

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Over mij met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Beroep(en)!

  1. Ron schreef:

    Ik bid voor jou om wijsheid en inzicht Wieb. Zodat God jou laat zien, of je op deze weg of een afslag moet nemen. Hij zal je duiden waar je nodig bent, om Zijn Woord te vertellen.

  2. marijke schreef:

    Ha Wieb,
    Had het in de krant gezien. Boeiend om deze beroepen te overwegen, ik hoop dat je de goede weg zult herkennen en daarin gezegend wordt en tot zegen zult zijn! Zo krijgt bezig zijn met loopbaanbeleid weer een geheel nieuwe impuls 🙂 Groeten,
    Marijke Chaudron

Geef een reactie