Groot Geloof?!

Marije Roelevelt komt al jaren op Opwekking. Ook dit jaar is ze weer geweest.

Vrijdags wordt ze geïnterviewd over haar verwachtingen voor de genezingsdienst op zondagavond. Marije lijdt aan MCAS, een auto-immuunziekte die haar veel last bezorgt. Ze heeft de afgelopen jaren al vaker voor zich laten bidden, met hoop maar toch met vrij weinig verwachting. Ook deze keer is ze niet genezen.

Waarom niet? In de geschiedenis beschreven in Lucas 7 (1-10) wordt zelfs een slaaf genezen door de Heer Jezus. Omdat zijn baas een beroep doet op de Heer Jezus en een groot geloof heeft, terwijl hij niet eens uit Israël komt.

Is dat soms de reden dat Marije niet genezen is? Is haar geloof niet groot genoeg? Een waarom blijft Marije eigenlijk maar naar die diensten gaan?

Zou Jezus de slaaf wel genezen hebben als het geloof van zijn baas niet zo groot geweest was.

Zondag verder over het raadsel van genezing op gebed en geloof. En waarom het ene gebed wel verhoord wordt en het andere niet.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken, Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie