Preekpoolen (16) Mozes

Na de twee zondagen over het begin van de loopbaan van de Heer Jezus bij de start van het kalenderjaar, reizen we terug naar het Oude Testament naar de begintijd van de geschiedenis van het volk Israël. We treffen hen in een moeilijke tijd dat zij zwaar onder druk staan van de heerser van hun gastland Egypte, waar zij asiel gevonden hebben. Onder die Farao zijn zij tweederangsburgers geworden die zwaar worden uitgebuit. Ze zuchten onder onmenselijke wetgeving. Volgens de wet van die tijd moeten al hun pasgeboren jongens in de Nijl verdronken worden. Het lot van Israël lijkt uitzichtloos. Na verloop van tijd zullen er zo geen mannen meer in het over volk zijn en zal het volk langzaam maar zeker ophouden te bestaan. En toch wordt juist in die tijd hun redder geboren.

We slaan een weekje over omdat ik volgende zondag (22-1) ruil met mijn collega ds. Paul Waterval van de Petrakerk.

We komen online samen tussen 19:30-20:30 uur.

DatumTekstOnderwerpDeelnemersBijzonderheden
1623-1
(ma)
Exodus 2: 1-10De redder wordt geboren(5)

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie