Worsteling (Gen. 32)

Ik heb gezocht naar een mooie worstelfoto. maar die kon ik zo snel niet vinden. Dat is denk ik ook eigen aan een worsteling: vertrokken gezichten, gespannen spieren, zwetende lijven, verwrongen lichaamshoudingen. Een worsteling toont ons niet op zijn mooist. In onze geschiedenis is Jakob de hele nacht aan het worstelen. Hoe zal hij er ‘s morgens hebben uitgezien toen hij hinkend het strijdperk verliet? 
Worstelingen brengen meestal niet het mooiste in ons naar boven, de lichamelijke niet en de geestelijke ook niet. Dat kun je zien aan onze gezichten, horen aan onze stemmen en merken aan onze stemming. Deze week gaat het over de worsteling van Jakob op weg naar huis. Of was het eigenlijk de worsteling van iemand anders?

Terug van vakantie begint zometeen het nieuwe seizoen weer. Komt het al weer eens voorbij in je gedachten? Heb je weer genoeg nieuwe energie opgedaan voor wat er komt? Wat hoop je te bereiken dit jaar? Wat is je ambitie? En hoe wil je die waarmaken?

Zondag verder, ik hoop weer velen van jullie te ontmoeten.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie