Een spoor van liefde (slot) – Pasen 2021

In zeven weken tijd hebben we het spoor van liefde,dat de Heer Jezus voor ons achterliet, gevolgd tot het afgelopen einde.
Een Heer die zich niet te belangrijk voelt om te dienen en de voeten van zijn leerlingen te wassen en vooruit durft te gaan naar een bestemming die mooier en beter is dan we in ons gewone leven nu kunnen bereiken.
Immers daar is echte, diepe vrede omdat de mensen vrienden zijn van God en van elkaar. Uiteindelijk gaat de Heer daarbij tot het uiterste en laat Hij bij zijn troonsbestijging aan het kruis zien dat Hij een heel nieuw soort Koning is, zoals wij die nog helemaal niet kennen. En eenmaal opgestaan helpt Hij zijn leerlingen om dat te kunnen geloven. En zo is het spoor van liefde niet alleen onderweg liefdevol maar leidt het ook tot Liefde (met een hoofdletter) zoals wij die nog helemaal niet kennen.

Wil je het nog eens terugzien of terugluisteren? Dat kan, via de links kun je de vieringen terugzien of beluisteren.
Witte Donderdag zien of beluisteren
Goede Vrijdag zien of beluisteren
Paaszondag zien of beluisteren

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie