(Online) Lectio Divina in de lijdenstijd

Laat je niet afschrikken door de titel. Lectio Divina is een duur woord voor een gezamenlijke wijze van biddend bijbellezen. Leidende vraag is steeds waar de tekst je persoonlijke leven raakt en of je dat wilt delen met de andere deelnemers. Zoals ik hierboven al schreef, hebben wij dit meteen kleine groep gemeenteledende afgelopen twee jaar, het tweede jaar helaas maar kort vanwege de coronamaatregelen, als pure rijkdom ervaren. Het Nederlands Bijbelgenootschap geeft nu een gratis leesplan voor Pasen uit dat je kunt gebruiken voor Lectio Divina. ‘t Is gratis. Als we dit met een aantal gemeenteleden bestellen, zouden we op Zoom met een aantal Lectio Divina groepen kunnen vormen. Via deze link kom je op de bestelpagina.

Ali Maris en ik organiseren deze Lectio Divina (LD) samen. We nemen ons voor beiden een groep te leiden op een verschillende tijdstip.
Het gaat om korte ontmoetingen van zo ongeveer drie kwartier tot maximaal een uur
Het materiaal gaat uit van de zondag als dag, maar wij kiezen ervoor een door de weekse dag te kiezen. Ik stel voor in de eerste volle lijdensweek te beginnen (vanaf 22 februari). Zou je onderstaande vragen willen beantwoorden, zo kunnen wij bepalen wat de beste tijdstippen zijn.

Laat ons via mail of WhatsApp even weten of je mee wilt doen. Dan weten wij hoe groot de belangstelling is.

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie