Genezing…

Komende zondag vieren we voor het eerst sinds lange tijd met elkaar het H.Avondmaal.
Wie zich aanmelden voor kerkdienst zullen daarbij de ingang brood en wijn krijgen, bestemd voor het moment dat we samen vieren. We zullen niet ronddelen.

Thuis zorg je zelf voor het brood en de wijn (evt. druivensap) en vier je het Avondmaal online mee. Als je mogelijk is, nodig dan nog één of twee andere gemeenteleden bij je thuis uit. In deze viering vertrouwen we via het beeldscherm met elkaar verbonden te zijn. Natuurlijk verder van elkaar dan anders, maar zeker niet verder van de Geest van de Heer. Hij zal ook zondag in staat zijn ons met de Heer en met elkaar te verbinden.

Bij dit avondmaal willen we lezen uit 2 Kon. 5. 1-19, de geschiedenis van de profeet Elisa en de buitenlandse overste Naäman. Een mooie geschiedenis om te lezen. Alles zit er in: een beroemde generaal die afzichtelijk ziek is, een bij een oorlog met Israël genomen slavinnetje, de machtige koning die pal achter zijn legeraanvoerder gaat staan en van de verslagen Israëlische koning genezing eist, een profeet die weg naar genezing wijst en een sluwe dienaar die hier een slaatje uit probeert te slaan. Ingrediënten voor een prachtige speelfilm.
Voor christenen en Joden speelt hier méér mee: het toont de macht die de Heer van Israël heeft over het leven van alle mensen. Of ze hem nu kennen of eigenlijk helemaal niet. Dat was voor de heidenen maar ook de Israëlieten van toen een verrassing.
Een boeiende geschiedenis over de macht van de Heer in de toenmalige machtsverhoudingen. Kan deze geschiedenis meer zijn dat dan dat?
Wees welkom zondag, we beginnen om 10:15 uur, de dienst is ook weer online te volgen (het probleem met de beamer is opgelost).

Luister hieronder alvast naar de tekst:

Over Wieb Dijksterhuis

Predikant met Groningse wortels die sinds 2000 in het midden van land woont, samen met zijn vrouw. Hun vier kinderen wonen inmiddels tussen Ermelo en Hasselt (BE). Van 2006-2016 predikant in NGK de Ontmoeting (Voorthuizen-Barneveld). Vanaf 31 januari 2016 de voorganger van de NGK van Ermelo, een warme gemeente tussen de randmeren en de Veluwse bossen. Zijn roots blijven hoorbaar en merkbaar. Hij kan het niet helpen de wereld 'toch' vanuit een Gronings standpunt te blijven bezien.
Dit bericht is geplaatst in Preken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Genezing…

  1. Hille de Graaf schreef:

    Een verrassende vergelijking in de tijd van vandaag. Daardoor wordt de spanning veel meer voelbaar die er destijds ook geweest zal moeten zijn bij de dergelijk hoog bezoek van de overheerser. Een mooie en actuele vergelijking maar gelukkig is God dezelfde, toen, nu en tot in eeuwigheid. Dat geeft een gerust gevoel.

Geef een reactie